3. Van binnen naar buiten

Afbeelding

Wat is mijn eerste prioriteit?

Aan het begin van onze reis moeten we het verschil kennen tussen religie en relatie. Misschien heb je al ontdekt dat religie ons harde en onbuigzame regels wil opleggen die ons beknotten in onze vrijheid. Maar een relatie met Jezus zou er heel anders uit moeten zien: open, warm en bevrijdend.

Jezus wil dat we met Hem omgaan als een kind met zijn ouders. Mijn vrouw en ik vonden het altijd geweldig als een van onze vijf kinderen bij ons kwam om geknuffeld te worden, volledig vertrouwd en veilig.

Ik wil je iets ongewoons vragen. Zou je, ongeacht je leeftijd, weer even een ‘klein kind’ willen worden? Ga naar Jezus toe als een kind naar een van zijn ouders. Zonder iets te vragen, zonder iets te verwachten. Geen haren die gekamd moeten worden of tanden gepoetst. Kom eenvoudig in Zijn nabijheid en ervaar Zijn liefde voor jou. Zou je dat op dit moment willen doen? Je hebt niets te verliezen.

Laat dit kinderlijk vertrouwen een dagelijkse gewoonte worden. Op deze veilige en ongedwongen manier zul je iets van de kracht van het nieuwe leven gaan ervaren. Denk niet dat je altijd iets voor God moet doen. Hij is blijer met jouw liefde dan met jouw ‘hulp’. Zo krijgt Hij de gelegenheid om door ons te werken. Dan komt het van binnenuit en niet van buitenaf.

sleutelvers

“Kom bij mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.”

Matteüs 11:28

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s