1. Persoonlijke verandering

P1030668

Wat gebeurt er nu eigenlijk als ik Jezus ga volgen?

  • je erkent dat je gezondigd hebt door zonder God te leven
  • je keert je af van je vroegere manier van leven en richt je vanaf nu op God
  • je aanvaardt Jezus als je Redder en Leider

Zo beschrijft de Bijbel deze verandering: van de duisternis naar het licht, van slavernij naar vrijheid, van de dood naar het leven.

Dat is nog eens wat! Je zou denken dat Jezus volgen het einde betekent van alle gedoe en dat je voortaan een leven vrij van zorgen hebt. Maar zo was het voor mij niet. Er veranderde die eerste dag nog niet zo veel. Maar ik ontdekte wel een nieuw soort van honger om meer over God te weten te komen. Dat was duidelijk anders dan voorheen. Ik begon de Bijbel dagelijks te lezen.

Stel, je koopt een nieuwe auto en ontdekt tot je verbazing dat de accu dood is. Je zou nog steeds blij kunnen zijn met je nieuwe aankoop, er af en toe in kunnen gaan zitten en zelfs net doen alsof je aan het besturen was. Maar zonder nieuwe accu zou je niet ver komen. Zo is het ook met ons leven zonder Christus. Met  Hem als nieuwe energiebron kunnen we worden waarvoor we zijn geschapen.

Wees niet ontmoedigd als je niet meteen grote veranderingen ziet. Als Christus in je is, dan zul je zeker niet dezelfde blijven. Je bent een nieuwe schepping en een nieuwe koers ingeslagen.

Sleutelvers:

Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. 

2 Korintiërs 5:17

 

1 thoughts on “1. Persoonlijke verandering

Plaats een reactie