14. De duivel weerstaan

Afbeelding

Wat kan ik tegen de duivel beginnen?

Op een dag brak er een woordenstrijd uit tussen twee gewaardeerde collega’s in mijn team. Wat was de aanleiding? Geen idee!

Die avond las ik een boek over geestelijke strijd en begon het mij te dagen dat Satan, de aartsvijand van God, er misschien iets mee te maken had. De schrijver gebruikte een alledaags voorbeeld om te laten zien hoe de autoriteit die we in Christus hebben, werkt. Stel iemand in zijn gewone kleren staat op een druk kruispunt en probeert met wilde armbewegingen het naderende verkeer te stoppen, zonder veel succes. Maar dan verandert er iets. Hij trekt een politie-uniform aan en meteen doen de bestuurders wat hij aangeeft!

Toen begreep ik het. Als ik met Christus ‘bekleed ben’, dan heb ik invloed op de geestelijke wereld om mij heen. Als ik mijn ‘wapenrusting’ aantrek en bid in Jezus’ naam (zie Efeziërs 6:11-18), dan heb ik autoriteit over de onzichtbare geestelijke machten. Tot mijn verbazing werkt deze benadering uitstekend.

De duivel is geen denkbeeldige vijand, maar een echte. Ooit was hij een ooggeplaatste engel, maar hij kwam in opstand en werd uit de hemel gegooid (zie Jesaja 14:12). Hoewel hij door Jezus werd verslagen, toen Deze stierf aan het kruis, blijft hij nog tegensputteren en probeert hij nog steeds het volk van God te dwarsbomen. Jezus noemt hem een dief die probeert te roven, te slachten en te vernietigen (Johannes 10:10a).

Wat wordt van ons verwacht? De Bijbel zegt: “Verzet je tegen de duivel, dan zal die van je wegvluchten” – Jakobus 4:7. Met andere woorden: doe je wapenrusting aan!

Sleutelvers

Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.

Efeziërs 6:11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s