0. Nieuw leven

baby

Hoe kan ik goed zorgen voor nieuw leven?

Jezus noemt het begin van een leven met en door hem een geboorte. ‘Waarachtig, ik verzeker jullie: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ – Johannes 3:3. Net als bij een natuurlijke geboorte is daar soms iemand bij aanwezig om te zien of de bevalling goed verloopt: de verloskundige. De geboorte kan kort en heftig zijn, maar ook een wat langduriger proces.

Hoe het nieuwe leven ook begint, er moet altijd goed voor gezorgd worden. Dat heet kraamzorg, maar als het om een geestelijke geboorte gaat, spreken we meestal van nazorg. Het is van groot belang dat het nieuwe leven gekoesterd wordt en gaat groeien. Baby’tjes zijn schattig, maar alle ouders willen graag dat ze zich met de tijd gaan ontwikkelen naar volwassenheid toe.

In deze blog staan een dertigtal stukjes met onderwerpen die daarbij van belang kunnen zijn. Misschien ken je iemand die nog maar net ‘opnieuw geboren’ is en wil je nazorg verlenen. Misschien wil je zelf  nog eens op een rijtje krijgen wat voor gelovigen allemaal belangrijk is. Voor hen die met deze dingen onbekend zijn, is het een korte samenvatting van wat christenen allemaal geloven.

De lijst is natuurlijk niet volledig. Het gaat hier om bestaand materiaal dat opnieuw vertaald en bewerkt is.

Sleutelvers

Hem verkondigen wij wanneer we iedereen …. onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid in Christus te brengen.    Kolossenzen 1:28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s