20. Bidden

Image

Hoe communiceren we met onze hemelse Vader?

Bidden is gewoon praten met God. Dat voorrecht hebben we en bij hem vinden wel altijd een luisterend oor.

De leerlingen van Jezus zagen hoeveel tijd Hij met zijn Vader in gebed doorbracht. Dus op een dag vroegen ze: “Wilt U ons leren bidden?”

Zijn antwoord wordt het ‘Onze Vader’ genoemd en is te vinden in Matteüs 6:9–13. Het is een voorbeeld voor ons. Het bepaalt ons bij wie God is en bij de noodzaak om hem dagelijks te vragen om onze eerste levensbehoeften, om vergeving en bescherming. Het slot van het gebed zijn woorden van lofprijs. 

Praat met Jezus als met een vriend. Dank hem voor zijn liefde. Vertel hem wat je bezighoudt. Je kunt alles met hem bespreken. Hij kent je beter dan jij jezelf, dus denk niet dat Hij gechockeerd zal zijn over iets. 

Veel van de psalmen van David zijn uitroepen om hulp. Kijk maar eens in Psalm 17, 28, 61, 64, 70 and 86. Ze maken niet voor niets deel uit van de Bijbel.

Als je weet dat je de Heer teleurgesteld hebt, verstop je dan niet voor hem maar ga naar hem toe en vraag om vergeving. Hij zal je die overvloedig geven en je een beter zicht geven op je problemen en kracht om ermee om te gaan.

Gebed is een voortdurend gesprek met Degene die je beter leert kennen en vertrouwen. Het is eigenlijk een heel informeel iets en je hoeft daarbij geen dure woorden te gebruiken. Hij weet wat in jouw hart is.

Sleutelvers

“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat je nodig hebt en dank hem in al je gebeden”

Filippenzen 4:6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s