23. In het licht van de eeuwigheid

Image

Hoe blijf ik gefocust op wat blijvend is?

Het is niet zo eenvoudig om met de eeuwigheid bezig te zijn als er dagelijkse taken op ons wachten. We studeren voor een examen, de baby heeft een nieuwe luier nodig, er wordt vandaag een zakelijk overeenkomst gesloten, enz. Vaak vragen andere dingen onze aandacht. Maar de Bijbel herinnert ons aan het feit dat:  “Hij de eeuw(igheid) in ons hart gelegd heeft” – Prediker 3:11. Er is iets in ons dat wil begrijpen wat echt waarde heeft en blijvend is.

De Bijbel is een betrouwbare gids als het om eeuwigheidszaken gaat. De lezer wordt verzekerd dat er in Jezus Christus een belofte van eeuwig leven is, zo zeker als we hier op aarde leven. De apostel Paulus begreep dat wij geschapen zijn voor de eeuwigheid: “Maar wij hebben ons burgerrecht in de hemel, en van daar verwachten wij onze redder, de Heer Jezus Christus. Met de kracht waarmee Hij in staat is alles aan zich te onderwerpen, zal Hij ons armzalig lichaam gelijkmaken aan zijn verheerlijkt lichaam.” – Filippenzen 3:20–21.

Wat doet dit perspectief voor ons leven van alledag? Het geeft ons echte hoop, kracht om vol te houden, wat we ook allemaal tegenkomen. Vergeleken met de eeuwigheid is ons leven hier maar een ogenblik, een flard mist die verdwijnt.

We kunnen met Paulus zeggen: “want ik weet in wie ik mijn vertrouwen heb gesteld en ben ervan overtuigd dat Hij bij machte is om wat mij is toevertrouwd te bewaren, tot de grote dag aanbreekt.” – 2 Timoteüs 1:12.

Sleutelvers

“De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en alles overtreft.”

2 Korintiërs 4:17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s