Bye bye Facebook

pexels-photo-267399.jpeg

‘Als je aan tafel zit bij een machtige leider, bedenk dan dat hij veel invloed heeft. Wees niet hebberig, eet niet te veel, ook al houd je nog zo van lekkere dingen. Laat je niet verleiden door al het eten. Anders loopt het verkeerd met je af’. Spreuken 23:1-3.

Vanmorgen heb ik mijn Facebook-account verwijderd. Let op: verwijderd, niet gedeactiveerd. Dat betekent dat ik nog een paar weken mailtjes zal krijgen die me zullen vertellen hoezeer mijn bijdragen door iedereen gemist gaan worden. Maar daarna zal ik -hoop ik- geheel Facebook-loos mijn levensweg vervolgen.

Vanmorgen las ik bovenstaande tekst uit de Bijbel in Gewone Taal. Dat was voor mij toch wel een aardige bevestiging van mijn enigszins drieste besluit. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit mocht aanzitten bij een machtig leider, maar ik zat al wel zo’n 12 jaar op Facebook. Bij meneer Suikerberg, zeg maar. En daar kwamen dagelijks best wel veel lekkernijen voorbij: filmpjes, fotootjes, verhaaltjes, advertenties. Smul, smul, smul. Het werd de hoogste tijd voor een ander dieet.

Ik ga het anders aanpakken. Psalm 105 zegt : ‘Seek his Face continually’.  Zoek zijn aangezicht voortdurend. Dat lijkt me een goed advies. En het mooie is, dat Hij ook  nog een Boek heeft. Het Boek van het leven. De tijd die ik daar dagelijks aan hoop te besteden is veel gezonder voor mij. En bovendien wordt ik er voortdurend ge-liked! Sterker nog: ge-loved. 

hand.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s